Pohlreichův souboj restaurací představil restauraci Dian. Stojí za ní lektor Extrakurzů Khanh Ta
Zdeněk Pohlreich je zpět! Tentokrát nehledá nejhorší, ale naopak nejlepší české restaurace. Doporučili mu je přímo diváci a dvanáct z nich se utká v klání Pohlreichův souboj restaurací. Ty nejlepší potom zabojují o vítězství.
Dobroty plné vůní a bylinek
Další díl televizní show se věnuje asijské kuchyni. Jak sám Zdeněk Pohlreich zdůraznil, ta je plná pestrosti, čerstvých surovin, výrazných chutí a vůní a spousty bylinek.
V tomto díle se utkaly podniky Dian a bistro Dům U Dvou cibulí. Za první zmíněnou restaurací Dian stojí lektor Extrakurzů Khanh Ta a jeho bratr Gianga Ta. Oba jsou zkušení šéfkuchaři, vedle nováčka Dian, kterého najdete kousek od metra Budějovická, stojí i za Gao Den ve Stodůlkách a Taro na Andělu. Mimochodem, v překladu znamená Dian „jít jíst.“
Šéfkuchařem Dian je Petr Brňák. „Baví mě kombinovat francouzský základ, ozvláštním to asijským základem a vznikne z toho úplně něco jiného, co jinde neochutnáte,“ popisuje menu restaurace.
Účastníci napínavého kuchařské soutěže musejí projít několika fázemi, první se jmenuje zátěžový test, kdy je třeba postarat se najednou o třicítku náročných hostů do dvou hodin. Následuje návštěva nesmlouvavého „tajného hosta“, který odhalí případné nedostatky. Poslední výzvou je boj obou restaurací v Pohlreichově restauraci Next Door by Imperial.
Zdeněk Pohlreich před vyhlášením vítěze kola připustil, že rozhodování bylo těžké, obě restaurace jsou podle něho skvělé a dlouho musel přemýšlet, kdo půjde dál. Do finále nakonec postoupil tým bistra Dům U Dvou cibulí.
Khanh Ta to ale vzal sportovně! „Vzkazuji „cibulím“, ať to celé vyhrajou. Je to skvělá parta, jsou mi hodně sympatičtí tím, co dělají a jací jsou,“ pochválil soupeře.
Učil se v Hanoji i od Forejta
Khanh Ta pochází z podkrkonošské Jilemnice a neměl být šéfkuchařem! Ostatně, vystudoval přece elektrotechnickou školu… Ale láska k vaření byla silnější. Má za sebou kurzy a stáže v Saigonu na Culinary Arts School, práci v hanojských bistrech, učil se i pod dozorem porotce soutěže MasterChef Česko Přemka Forejta v jeho restauraci.
První restauraci založil s bratrem před deseti lety, následoval další fine diningový koncept Taro, Dian se „narodil“ v nejhorší možné době, a to ve chvílích, kdy svět a restaurační byznys zejména, drtila pandemie covidu-19. Bratři to ale nevzdali a cestu do jejich nejmladšího podniku si hosté našli.
Další články
Pohlreichův souboj restaurací představil restauraci Dian. Stojí za ní lektor Extrakurzů Khanh Ta
Zhubněte jednou provždy! Tyhle tipy vám pomohou shodit přebytečná kila
Sushi master Richard Tomáš propadl japonské kuchyni už v dětství