Miroslav Kalina
šéfkuchař a poradce v gastronomii
Miroslav Kalina

Miroslav Kalina

Prvotřídní český šéfkuchař, někdejší porotce v kulinářské soutěži MasterChef Česko a  bývalý spolumajitel známé restaurace Kalina cuisine & vins začínal svoji kuchařskou kariéru v restauraci U zlatého hada v Praze.
Další praxi pak postupně nasbíral po celé Evropě. Stáže absolvoval v Německu, Norsku i ve Francii, kde vařil po boku kuchařských umělců se třemi hvězdami Michelin, jako jsou například v Les Prés d’Eugenie.
Po návratu do vlasti se postupně stal uznávaným odborníkem na přípravu ryb a dobrou zvěřinu. V základu svého vaření se stále vrací k tradiční české kuchyni, kterou obohacuje vlastními nápady. V pražských Stodůlkách provozuje špičkový foodtruck HQ Pippi Grill, kde nabízí například grilovaná kuřata tří chutí, typickou římskou porchettu, sendvič s lanýžovou omáčkou či pastrami a další delikatesy.
Vařit obyčejné věci neobyčejně dobře.

Ocenění

  • Restaurace, již spoluvlastnil, tedy Kalina cuisine & vins, byla vyhlášena mezi 10. nejlepšími restauracemi v ČR. Pravidelně ji také doporučoval gastronomický průvodce Michelin Guide.