Marek Fichtner má 25letou praxi, působil jako kuchař nebo šéfkuchař na pětihvězdičkové výletní lodi a v pětihvězdičkových luxusních hotelech. V letech 2015 a 2016 byl jedním z porotců MasterChef Česko.
Vařil i v Saúdské Arábii, kde mimo jiné chystal menu pro saúdského krále nebo hostinu pro 4000 hostů. Na svých gastronomických cestách na chvíli „zakotvil“ v rámci stáže i v nejlepší restauraci světa, Noma v Kodani, zkušenosti nabíral i ve Švýcarsku.
Po návratu do Čech pozvedl kuchyni pražského hotelu Kempinski a restauraci Le Grill mezi ty nejvyhlášenější u nás. Dlouhé roky bylo jeho jméno spojované s kuchyní v pětihvězdičkovém Augustine Restaurant na Malé Straně, kde se svým týmem opět kladl důraz na lokální a sezónní suroviny.
Aktuálně je šéfkuchařem pražské restaurace Červený Jelen, která je považována za špičku české gastronomie a i mezi pražskými restauracemi je nejen svým konceptem výjimečná.
Restaurace Červený Jelen je totiž rozprostřena do čtyř pater unikátně propojených kubistickým otvorem, který zajišťuje, že z každého místa je host zapojen do dění a současně není ochuzen o denní světlo.
V prostorách bývalého bankovního trezoru se nachází restaurace Trezor Špork, který je veden v konceptu elegant dining.
Všechny čtyři patra navíc prostupuje nejvyšší pivní věž na světě. Menu zde sestavuje právě Marek Fichtner, ve spolupráci s Patrikem Jarošem, špičkovým německým kuchařem a členem prezidentem Bocuse Dor v Německu.