9. Uramaki
Obrácené sushi vzniklo z potřeby ukrýt řasu Nori před očima chuťově nezkušených Američanů. Tato „sushi lest z nutnosti“ se však v průběhu let stala nejoblíbenější na světě. Naučte se uramaki sushi s Tobiko kaviárem i s krevetou smaženou v tempuře.
suroviny
losos
salátová okurka
avokádo
smažené krevety v tempuře
kaviár Tobiko
wasabi kaviár
japonská majonéza
řasa Nori
rýže
postup
1. Řasu Nori rozpůlíme, polovinu položíme na podložku a po celém jejím povrchu rozprostřeme 100 g ochucené rýže. (02:09)
2. Na rýži rozprostřeme Tobiko kaviár, podložku Makisu přehneme přes rýži s řasou a kaviárem a otočíme ji spodem nahoru, tak aby rýže byla dole a řasa nahoře. (03:18)
3. Do středu řasy podélně položíme dva kousky lososa o váze 40 g, vedle nich položíme 2 plátky avokáda. (03:55)
4. Palci nazvedneme podložku a rolku pevně stočíme. Lehce přitiskneme z vrchu i ze stran a finálně zformujeme. (04:17)
5. Na druhou polovinu řasy Nori rozprostřeme 100 g ochucené rýže a vrstvu wasabi kaviáru. Podložku překlopíme a opět otočíme. Řasa je teď nahoře, rýže dole. (05:15)
6. Řasu uprostřed podélně potřeme japonskou majonézou, na ni dáme proužky okurky a 2 krevety v tempuře. Jejich ocasy směřují ke koncům rolky. (06:39)
7. Palci nazvedneme podložku a rolku stočíme. Lehce přitiskneme z vrchu i ze stran a finálně zformujeme. (07:20)
8. Rolky plynule krájíme na 6 nebo 8 kousků, nůž přitom průběžně namáčíme. (07:53)
Známý světový sushi master Richard Tomáš se s vámi podělí o své bohaté zkušenosti ze světa sushi. Předvede a podrobně vysvětlí přípravu jednotlivých surovin i samotného sushi a ukáže, jak ho správně servírovat a jíst. S jeho pomocí zvládne skvělé sushi připravit i naprostý začátečník.
Lekce kurzu
- Seznamte se s lektorem 03:05
- Co se naučíme? 02:14
- Příprava rýže 19:07
- Ochucení rýže 15:18
- Příprava ryb 23:27
- Krevety a zelenina 29:46
- Nigiri sushi 13:05
- Maki sushi 13:46
- Uramaki 10:26
- Finální prezentace 09:10
- Co jste se naučili? 02:03