7. Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou
Kuřecí prsa jinak, tentokrát i s kůží a kostí přinášejí bohatší chuť masa, kterou podtrhuje smetanová žampionová omáčka s bílým vínem a bylinkami.
suroviny
Suroviny
1 kuřecí supreme
čerstvý tymián
přepuštěné máslo
čerstvé máslo
česnek
plocholistá petržel
sůl
černý pepř
Omáčka
100 g žampionů
20 g čerstvého másla
1 dl suchého bílého vína
1 dl smetany na šlehání
šalotka
česnek
citronová šťáva
1 snítka tymiánu
sůl
bílý pepř
postup
Známý český šéfkuchař a porotce soutěže MasterChef Mirek Kalina pro vás připravil recepty, jejichž základem je kvalitní maso. Naučte se upéct výborný roastbeef, vepřovou panenku nebo kachní prsa a staňte se navíc i mistry dokonalých steaků.
Lekce kurzu
- Seznamte se s lektorem 04:16
- Co se společně naučíme? 02:19
- Tepelné úpravy steaků 18:15
- Anglický steak se sázeným vejcem 13:32
- Roastbeef s béarnskou omáčkou 15:19
- Kachní prsa s čekankovým salátem 11:32
- Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou 11:17
- Vepřová panenka s nádivkou ze sušených švestek 12:05
- Jehněčí hřebínky s bylinkovou krustou 10:34
- Telecí saltimbocca 06:26
- Co jste se naučili 02:19