7. Éclair Tiramisu
Lehounký éclair potažený křupavým craquelinem zdobí dva druhy krémů a voní tak lákavě, že mu žádný milovník kávy neodolá.
suroviny
Cukrářský vanilkový krém
180 g plnotučného mléka
15 g krystalového cukru
10 g kukuřičného škrobu
40 g čerstvého másla
30 g bílé čokolády 32%
½ vanilkového lusku
38 g vaječných žloutků
0,5 g soli
Šlehaná kávová ganache
120 g smetany 33% (1. část)
170 g smetany 33% (2. část)
80 g čokolády Gold 30,5%
1,5 g instantní kávy
5 g nadrcené kávy
½ plátku želatiny
6 g medu
postup
Helena Fléglová je zakladatelkou a majitelkou cukrářské školy HF Pastry Academy, kde vede oblíbené cukrářské kurzy. Snaží se o to, aby její studenti pochopili veškeré důležité technologické postupy, a tvoření malých sladkých dobrot jim přinášelo jen radost. Helena Fléglová nás provede celým procesem tvorby dezertů z odpalovaného těsta. Od přípravy základního těsta a jeho pečení, výroby craquelinu a různých krémů, až po zdobení úžasných éclairs, větrníků, i elegantní karamelové věže croquembouche, a to ještě není všechno.
Lekce kurzu
- Seznamte se s lektorkou 04:32
- Co se naučíme? 03:21
- Výroba odpalovaného těsta 10:56
- Výroba křupavé vrstvy 12:21
- Stříkání odpalovaného těsta 21:02
- Pečení odpalovaného těsta 11:24
- Éclair Tiramisu 20:12
- Extra pistáciový Paris-Brest 17:24
- Domácí větrník se slaným karamelem 26:09
- Croquembouche 21:53
- Co jste se naučili 01:51