8. Pečený květák na grilu se salsou z pečených paprik
Honza Punčochář předvede, že na grilu můžeme skvěle připravit nejen maso. Grilovaný květák obalený v bylinkovém pestu podávaný s výraznou salsou z pečených paprik a černých oliv dostane i zapřísáhlé milovníky masa.
suroviny
1 květák
olivový olej
pesto
sůl
pepř
Salsa z pečených paprik
3 červené papriky
30 g kaparů
100 g černých oliv
50 ml olivového oleje
30 ml bílého vinného octa
sůl
pepř
postup
Jan Punčochář, šéfkuchař restaurace U Matěje a porotce soutěže Master Chef provází světem grilování, ukazuje jeho pestrost, barvy, chutě a vůně ze všech stran. Naučí nás připravit několik druhů marinád a přílohových salátů, upéct na grilu dokonale šťavnatá kuřecí stehna, vepřovou krkovici se salátem z grilované cibule či hovězí vysokou roštěnou, a nejen to. Přehlídku lákavých dobrot z grilu završí květák s bylinkovým pestem a salsou z pečených paprik a dokonalý dezert v podobě grilovaných jablek s drobenkou a karamelem.
Lekce kurzu
- Co se společně naučíme? 03:48
- Jak vybrat gril a správné palivo 07:25
- Rolovaná kuřecí stehna s arašídovou omáčkou 13:09
- Marinády a přílohy 28:20
- Grilovaná vepřová krkovice s cibulovým salátem 13:06
- Hovězí vysoká roštěná s pestem 16:09
- Krevety na česnekovém másle 12:50
- Pečený květák na grilu se salsou z pečených paprik 10:02
- Pečená jablka na grilu 08:05
- Co jsme se naučili 02:05