Co darovat dětem a tatínkům? Kurz vaření!
Je to v poslední době jeden svátek za druhým – den žen, den matek, den dětí… A tím rozhodně nekončíme. Brzy nás čeká den otců a odměnit budeme určitě chtít i potomky, kteří domů přinesou pěkné vysvědčení. Docházejí vám nápady, čím členy rodiny překvapit? Naučte je vařit!
Ne, nebudete muset trávit hodiny v kuchyni navíc. Nechte to na profících. Vyberte si kurz z platformy Extrakurzy. Nabídka je pestrá a vyberete pro každého. Navíc k účastníkům kurzů, které se konají online, budou promlouvat a ruce jim pomyslně povedou opravdové kuchařské hvězdy.
Pro milovníky omáček i zdravých dobrot
Tyto kuchařské kurzy jsou vhodné pro začátečníky, pro pokročilé, pro páry i pro děti. Vyberete i pro ty, kteří dávají přednost zdravému vaření, fandí omáčkám, masu či rybám nebo se chtějí naučit fantasticky péct.
Ti, kteří kurzy vedou, mají zkušenosti ze zahraničních restaurací, učili se od světoznámých kuchařů, porotcovali v kulinářských soutěžích a vedou vlastní špičkové podniky. Stačí už jen vybrat, zda potomka či partnera potěší česká klasika, sushi, sladké pečení nebo třeba maso!
Tak třeba s Honzou Punčochářem, porotcem MasterChef Česko, mohou grilovat, připravit si sváteční oběd nebo se naučit připravit pecky české kuchyně. Konkrétně v posledním kurzu připraví v pohodlí domova poctivou uzenou polévku, šťavnatý holandský řízek i nadýchané knedlíky.
Dáte si něco sladkého?
I Marek Raditsch posuzoval amatérské kuchaře v MasterChefovi. Je odborník na ryby, a kromě přípravy provensálské rybí polévky s omáčkou Rouille a kapra na asijský způsob se sladkokyselou omáčkou také vysvětlí, jak očistit a vyfiletovat lososa.
Je-li ten, kterého chcete obdarovat, fanoušek sushi je volba jasná. Richard Tomáš vysvětlí přípravu jednotlivých surovin i samotného sushi a ukáže, jak ho správně servírovat a jíst.
Každý oběd i večeře má mít sladkou tečku. O tu se v Extrakurzech starají Šárka Divácká, která učí péct skvělý Red Velvet a také prozradí mnoho cukrářských fíglů, ale i Helena Fléglová, která je odbornicí na hříšné moučníky z odpalovaného těsta.