Petr Hajný zazářil v Pohlreichově souboji restaurací se svým italským podnikem
Zdeněk Pohlreich je zpět! Tentokrát však ve své nové kulinářské show nehledá ty nehorší podniky v Česku a neukazuje divákům jejich šílené prohřešky. Naopak! Představuje ty nejlepší z nejlepších. O svých kouzlech televizní diváky přesvědčil v jednom z dílů i Petr Hajný, lektor Extrakurzů.
V klání Pohlreichův souboj restaurací se utkal spolu se svým parťákem Karlem Šimůnkem a jejich společnou novou restaurací Di Nuovo se zavedeným podnikem Dejvická 34. Princip soutěže spočívá v tom, že se v každém díle utkají dvě skvělé restaurace, které čeká mimo jiné i zátěžový test, kdy je třeba postarat se najednou během dvou hodin o třicítku náročných hostů, následuje návštěva „tajného hosta“ a nakonec obě restaurace bojují v Pohlreichově restauraci Next Door by Imperial.
Pochvala od Pohlreicha
I když se Di Nuovo do finále neprobojovalo, Hajný jednoznačně Pohlreicha i televizní diváky přesvědčil o tom, že tahle italská restaurace rozhodně stojí za návštěvu.
„Musím říct, že to, co děláš ty, je skvělá práce. Klobouk dolů,“ řekl směrem k Hajnému Zdeněk Pohlreich s tím, že kdyby to bylo možné, postoupily by do finále obě restaurace.
Domácí kuchyně a čerstvé suroviny
Di Nuovo znamená v překladu „znovu“. Tamní menu vychází z domácí italské kuchyně a původních receptů, zakládají si tady na autenticitě a čerstvých surovinách. Pochutnáte si na čerstvých domácích těstovinách, mořských plodech, rybách…
Petr Hajný patří mezi nejlepší české šéfkuchaře. O tom ostatně svědčí jeho životopis – vyučil se v hotelu InterContinental, vařil ve vyhlášených restauracích jako Zlatá Praha, Flambée, Villa Richter či Chagall´s, chvíli pobyl v Českých Budějovicích a potom s uznávaným gastro manažerem a autorem podcastu Chef Arena Karlem Šimůnkem založil restauraci Zas a Znova následovanou právě di Nuovo. Hajný je „machr“ na českou kuchyni, inspirací mu je kuchyně francouzská.
Naučte se s Petrem Hajným připravit skvělé omáčky. Svíčková, rajská, šípková nebo na víně?
Extrakurzy jsou platforma určená pro začátečníky, pro pokročilé i pro profesionály. Vařit s vámi prostřednictvím videokurzů budou ti nejlepší čeští šéfkuchaři a šéfkuchařky. Vybrat můžete kurzy vaření či pečení. Naučte se vařit od profíků skvělé omáčky, vylepšete přípravu těstovin, ryb nebo steaků. Uvařte si online spolu s Janem Punčochářem, Petrem Hajným nebo si upečte skvělý dort s Šárkou Diváckou.
Další články
Vietnamské menu s Khanem Ta: Krevetová polévka i sladkokyselá žebírka s kimchi
Šéfkuchař Marek Raditsch o kuchařích a české kuchyni: Štve mě lenost a neúcta k surovinám
Šéfkuchař Petr Hajný chtěl být automechanikem: Do jeho omáček se zamilujete