Khanh Ta
šéfkuchař a spolumajitel restaurací Gao Den, Taro a Dian

Khanh Ta

Vietnamský šéfkuchař a spolumajitel tří restaurací, Gao Den, Taro a Dian pochází z podkrkonošské Jilemnice. Původně vystudoval elektrotechnickou školu, ale táhlo ho to k vaření. Absolvoval kurzy a stáže v Saigonu na Culinary Arts School a získával zkušenosti při práci v hanojských bistrech, v Česku sbíral inspiraci mimo jiné v restauraci porotce soutěže MasterChef Česko, Přemka Forejta.

V roce 2013 společně s bratrem založili restauraci Gao Den. O dva roky pozdějí pak fine diningový koncept Taro a v době pandemie otevřeli ještě třetí restauraci Dian. Zpočátku ne moc známý podnik Gao Den pomohla proslavit návštěva foodblogerky Kamu, o věhlas restaurace Taro se zase mimo jiné postarala účast Khanha ve speciálním vydání pořadu Prostřeno. Na třetí podnik už nic takového nebylo potřeba, gurmeti nejen z Prahy si cestu našli sami.

Trpělivost a konzistence jsou klíčem k úspěchu.

Praxe

  • 2014-2017 Gao Den
  • 2017-2021 Taro
  • 2021-2022 Dian

Ocenění

  • 3.misto v kategorii mezinárodní kuchyně s Gao Denem v roce 2015
  • objev roku 2018 s restaurací Taro

Profesionání školení

  • škola vaření Kulinářské umění v Ho Či Minově Městě
  • pouliční občerstvení v Hanoji, Ho Či Minově a Bangkoku