Letní grilovačky jsou tady! Dopřejte si letos speciality a učte se od Honzy Punčocháře
Čekali jsme všichni dlouho, chvílemi už možná ztráceli naději, ale dočkali jsme se. Jaro je tady, léto už přešlapuje a chystá se až přijde na řadu, a to znamená že… Že období grilovaček je konečně tady!
Dopřejte si letos opravdu něco speciálního. Extrakurzy přicházejí se zbrusu novým kurzem, v němž vás bude učit grilovat známý šéfkuchař Honza Punčochář. Tak si s rodinou udělejte volné víkendové dopoledne, nakupte potřebné ingredience, pozvěte třeba sousedy nebo kamarády a dejte se do toho. Kurzy jsou vhodné pro začátečníky, pokročilé i pro profesionály.
Grilování, to je láska
„Grilování – mnoho lidí ho má spojené s létem, každý večer si vytáhnou ten svůj gril, pozvou si kámoše a grilují skvělý maso. Já to mám taky straně rád,“ přiznává v úvodu kurzu Honza Punčochář s tím, že Češi a grilování, to je prostě láska. Zároveň však vyvrací úvodní tvrzení, že grilovat je možné výhradně jen v létě.
Samotného ho na grilování baví, že jeho škála je tak široká, grilovat se dá ovoce, zelenina, a dokonce i dezerty. V kurzu vaření si vyzkoušíte šťavnatá kuřecí stehna s arašídovou omáčkou, učit se budete nakládání masa, respektive dostanete tipy na skvělé marinády, přijde i na recept na saláty. A chybět samozřejmě nesmí favorit českých gril masterů – krkovice! Výše zmíněné, to jen však pouze zlomek toho, co vás Honza ve svém online kurzu bude učit.
Kuchyně na vysoké úrovni
Honza Punčochář patří ke špičkovým českým šéfkuchařům, do podvědomí veřejnosti vešel coby porotce soutěže MasterChef Česko. Svoji kuchařskou kariéru započal v hotelu Ambassador, vařil ve vyhlášených podnicích jako International Zlatá Praha nebo Zátiší Group, ale vyzkoušel si i práci v zahraničních restauracích, a to rovnou v michelinských Hangar 7 v Salcburku či Tim Raue v Berlíně.
Následovala restaurace Le Terroir, která se mohla pyšnit michelinským oceněním Bib Gourmand, tedy „Dobré jídlo za přijatelné ceny“ a Grand Cru Restaurant, i ta se mohla chlubit michelinským oceněním.
Obrovský zlom přišel před čtyřmi lety, kdy Punčochář otevřel vlastní restauraci U Matěje, kde v jedné části provozuje klasickou českou kuchyni na vysoké úrovni a v druhé má takzvaný Stůl Jana Punčocháře.
V rámci Extrakurzů se můžete s Honzou naučit připravit také českou klasiku, konkrétně poctivou uzenou polévku, šťavnatý holandský řízek a nadýchané knedlíky. Anebo vyberte jeho kurz, jehož název zní Sváteční oběd s Honzou Punčochářem. Vařit se bude třeba pečená červená řepa, hříbkové carpaccio, kachní žaludky se slaninou a cibulí ricottové knedlíčky s jahodami.
Tip na další online kurz: Maso v hlavní roli s Mirkem Kalinou
Další články
Marek Fichtner ukazuje, že vařit se dá i bez masa. Inspirujte se porotcem MasterChefa
Vsaďte na ryby. Jsou prospěšné, a přitom jich jíme málo
Šéfkuchař Petr Hajný chtěl být automechanikem: Do jeho omáček se zamilujete