Škola vaření omáček s Petrem Hajným
šéfkuchař a spolumajitel restaurací Zas a znova a Di Nuovo
Celým kurzem nás bude provázet Petr Hajný, šéfkuchař pražské restaurace Zas a Znova. Zakládá si na vaření z kvalitních a čerstvých surovin, protože ty jsou na hotovém pokrmu vždy znát.
Původně chtěl Petr být automechanikem, ale tatínek mu to rozmluvil. Vyučil se tedy kuchařem, a už od mládí v tomto oboru vynikal. Zúčastnil se několika olympiád, v prestižní soutěži Gastro Hradec získal 2 zlaté medaile, a v roce 2000 se umístil na krásném 3. místě v soutěži Kuchař roku Junior. Zkušenosti nasbíral v několika známých restauracích (Flambée, U Závoje, Villa Richter, Chagall´s, nebo Park Hotel Popovičky). Největším úspěchem pro něj je, když má plnou restauraci a všem lidem jeho jídlo chutná. Inspiraci čerpá všude kdekoliv jí, porovnává, jak co vaří ostatní a rád zkouší nové pokrmy a suroviny.
My se od Petra Hajného naučíme, jak připravit zeleninový základ a uvařit poctivý silný vývar, nedílné součásti mnoha tradičních českých omáček. Rajská omáčka s knedlíkem, omáčka na víně s vepřovými líčky, svíčková na smetaně s houskovým či karlovarským knedlíkem, známá šípková omáčka ke zvěřině, nebo tradiční rakousko-uherský pokrm Tafel Spitz se třemi druhy příloh. Ty všechny budete po zhlédnutí kurzu umět připravit.
Celým kurzem nás bude provázet Petr Hajný, šéfkuchař pražské restaurace Zas a Znova. Zakládá si na vaření z kvalitních a čerstvých surovin, protože ty jsou na hotovém pokrmu vždy znát.
Původně chtěl Petr být automechanikem, ale tatínek mu to rozmluvil. Vyučil se tedy kuchařem, a už od mládí v tomto oboru vynikal. Zúčastnil se několika olympiád, v prestižní soutěži Gastro Hradec získal 2 zlaté medaile, a v roce 2000 se umístil na krásném 3. místě v soutěži Kuchař roku Junior. Zkušenosti nasbíral v několika známých restauracích (Flambée, U Závoje, Villa Richter, Chagall´s, nebo Park Hotel Popovičky). Největším úspěchem pro něj je, když má plnou restauraci a všem lidem jeho jídlo chutná. Inspiraci čerpá všude kdekoliv jí, porovnává, jak co vaří ostatní a rád zkouší nové pokrmy a suroviny.
My se od Petra Hajného naučíme, jak připravit zeleninový základ a uvařit poctivý silný vývar, nedílné součásti mnoha tradičních českých omáček. Rajská omáčka s knedlíkem, omáčka na víně s vepřovými líčky, svíčková na smetaně s houskovým či karlovarským knedlíkem, známá šípková omáčka ke zvěřině, nebo tradiční rakousko-uherský pokrm Tafel Spitz se třemi druhy příloh. Ty všechny budete po zhlédnutí kurzu umět připravit.