Sushi master Richard Tomáš propadl japonské kuchyni už v dětství
Také si rádi pochutnáte na sushi a horko těžko se rozhodujete, které vložíte do úst jako první? Ale popravdě, jste skuteční odborníci na tuhle japonskou specialitu a na první dobrou poznáte, jak se který druh jmenuje?
To Richard Tomáš, jeden z lektorů Extrakurzů, je na sushi skutečný odborník, učil se totiž přímo od japonských mistrů jako Masayoshi Kazato, Tadashi Yamagata či Hirotoshi Ogawa. Japonské kuchyni propadl už v dětství, díky tomu se mu povedlo to, po čem toužíme snad úplně všichni – práce se proměnila v koníček a koníček v práci. Zkušenosti sbírá už šestnáct let.
Do přípravy japonských specialit skončil rovnýma nohama hned po dokončení Středního odborného učiliště gastronomie v Malešicích v roce 2007. Prošel řadou zahraničních restaurací, absolvoval třeba stáž v japonské michelinské restauraci SUSHI TARO ve Washington D.C. v USA.
Černý pás v sushi
Nakonec zakotvil v restauraci YAMATO, kterou před čtyřmi lety reprezentoval na WORLD SUSHI CUP JAPAN 2019 v Tokiu, kde obsadil famózní 3.místo a stal se jediným Evropanem, který stál na stupni vítězů.
Další úspěch si připsal letos, kdy Česko a domovskou restauraci reprezentoval na stejném klání, to už však vystoupal na stupeň nejvyšší! Richard je tak prvním Čechem, který získal titul Grand World Champion.
Kromě toho Richard zabodoval i na World Sushi Skill Institute Seminar” & “Kuro-obi Workshop” 2017 a WORLD SUSHI CUP JAPAN 2017 v Tokiu, kde získal certifikát, oficiální licenci – černý pás v sushi.
Richard Tomáš své zkušenosti předával i v kuchařské show Masterchef. Soutěžící měli tehdy za úkol připravit sushi a od Richarda dostali lekci v přípravě rýže, filetování ryb a krájení jejich masa.
TIP na další online kurz: Jde to i bez masa podle Marka Fichtnera
Další články
Zhubněte jednou provždy! Tyhle tipy vám pomohou shodit přebytečná kila
Pohlreichův souboj restaurací představil restauraci Dian. Stojí za ní lektor Extrakurzů Khanh Ta
Vařte celá rodina. Online kurz si užijete i s dětmi!